lauantai 10. helmikuuta 2018

Uusia kiviä ja niiden ominaisuuksia


Viime joulukuun alkupuolella oli täällä Jyväskylässä joulumarkkinat. Minä en niin joulusta välitä, mutta ajattelin silloin , että lähden käymään markkinoilla jos sieltä saisi vaikka joulufiilistä. No, en saanut, mutta kourallisen kauniita kiviä kylläkin. Siellä oli Lappeenrannasta Koruliike Careliahelmen herra Salmisen myyntipiste. Pöydillä oli toinen toistaan ihanampia erikokoisia kiviä, koruja ja kivituotteita.

Itse ostin vain muutaman itseäni puhuttelevan ja kiinnostavan kiven. Vaikka olisihan siinä ollut kaikenlaista kaunista kotiin energioita parantamaan olevaa kiveä. Ostamissani kivissä on pari joiden nimestä en ole ihan varma. Mutta sekin tässä kivien kanssa touhutessa on jännää että tulee tutkittua ja etsittyä nimiä ja erilaisia kiviä.Sininen kalsedoni:
Yleisimmät esiintymisalueet: Etelä-Afrikka
Astrologinen yhteys: Rapu, Jousimies
Chakra: Kurkkuchakra
Henkiset vaikutukset: Sopii hyvin lapsuudessa tapahtuneiden asioiden selvittelyyn, sillä se helpottaa kommunikaatiota ja kannustaa tunteiden ilmaisuun. Tämä kivi sopii hyvin tilanteisiin, joissa on tarkoitus päästä eroon tarpeesta ympäröidä itsensä liialla tavaralla.
Fyysiset vaikutukset: Tehostaa painonpudotusta.Ooliitti:
Tästä kivilajista en löytänyt juurikaan mitään tietoa. Tämä on kalkkikivi, joka kuuluu sedimenttikivilajeihin. Useat kalkkikiven muodot ovat syntyneet kuolleiden eliöiden jäänteistä, mutta esimerkiksi Ooliitti syntyy meressä kalsiitin kerääntyessä hiekanjyvästen ympärille. Kalkkikivi on maapallomme yleisimmistä kivilajeista. Suomessa tätä on kuitenkin niukasti.
Kaunis kivi ja erikoiset kuviot, harmi, ettei tästä ole enempää tietoa.
Apatiitti: 
En ole 100% varma nimestä.

Yleisimmät esiintymisalueet: Kanada, Pakistan
Astrologinen yhteys: Kaksoset
Chakra: Kurkkuchakra
Henkiset vaikutukset: Vahvistaa luovuutta ja sen ilmentämistä. Tämä kivi rauhoittaa kurkkuchakraa, joten kommunikaatio muuttuu selkeämmäksi. Apatiitti auttaa ihmistä hyödyntämään älykkyyttään. Hämmennyksen hälveneminen johtaa totuuden näkemiseen.
Auttaa myös karkoittamaan erillisyyden tunnetta ja kielteisyyttä.Tästä kivestä on hyötyä asioiden lopettamisessa tai jonkun epämiellyttävän tapahtumaketjun pysäyttämisessä.
Apatiitti tasapainottaa kaikki chakrat ja edesauttaa henkisten kykyjen käyttämisessä. Tämä kivi auttaa ihmistä ymmärtämään itseään paremmin.
Fyysiset vaikutukset: Auttaa niveltulehdusten hoidossa, painonpudotuksessa sekä eliksiirinä nautittuna keskittää parantavat energiat sinne missä niitä kehossa tarvitaan.Angeliitti:

Yleisimmät esiintymisalueet: Peru
Astrologinen yhteys: Vesimies
Chakra: Kurkkuchakra
Henkiset vaikutukset: Angeliitti luo turvallisuudentunnetta ja lohduttaa surevia. Lieventää vihan tunnetta ja tasapainottaa muitakin voimakkaita tunteita. Auttaa yhteyden saamista henkimaailmaan; enkeleihin, suojelushenkiin ja voimaeläimiin.
Fyysiset vaikutukset: Iso apu tulehduksia vastaan. Tekee hyvää verisuonille ja hemoglobiinintuotannolle.Ikävä kyllä, tämän kiven nimestä ei ole hajuakaan. Luulen sen olevan joku akaatti. Netistä en löytänyt oikein mitään vastaavaa. Kaunis kivi, toivottavasti ei jää arvoitukseksi tämän nimi.


Tiikerinsilmä: 

Yleisimmät esiintymisalueet: Etelä-Afrikka
Astrologinen yhteys: Kauris
Chakra: Solar Plexus
Henkiset vaikutukset: Tiikerinsilmä antaa rohkeutta ja tyyneyttä elämän vastoinkäymisistä selviytymiseen. Karkoittaa estot, pelon, kielteisyyden ja ennakkoluulot. Tämä kivi tukee intuitiota. Hyvän olon kivi joka auttaa karkoittamaan huolet ja masennuksen kannustaen samalla uusiin alkuihin.
Fyysiset vaikutukset: Tekee hyvää koko ruoansulatusjärjestelmälle.


Näitä kiviä kun valitsin markkinoilla niin minulla ei ollut hajuakaan näiden ominaisuuksista. Sitten kotona kun tutkiskelin enemmän niin minua rupesi naurattamaan, että tulikin valittua monta kiveä, jotka vaikuttavat kurkkuchakrassa, liittyy painonpudotukseen ja kielteisyyden poistamiseen. Joten uskon, että nämä kivet tuli sitten ihan oikeaan paikkaan.

Apuna käytin Philip Permuttin kirjaa: Kivien parantava voima.

2 kommenttia:

 1. Oi mitä kiviä! Olipa mielenkiintoista kuulla niiden ominaisuuksista...monta oli sellaista,että tarpeen olisi täälläkin:) Leppoista laskiaissunnuntaita ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniit kivet piristävät jo väreillään ja muodoillaan :)

   Mukavaa laskiaista sinulle <3

   Poista

Kiitos vierailustasi! Toivottavasti tulet uudestaan. Aurinkoa päivääsi <3