lauantai 28. lokakuuta 2017

Kirjoja, kirjoja ja vielä kerran kirjoja

Eilinen aamu alkoi aikaiseen aamukahvilla ja valmistautumisella lähtöön junan kyydissä kohti Helsinkiä ja kirjamessuja. Minähän en ole yhtään extempore-ihminen vaan vaadin valmistautumiseen useita päiviä. Nyt kävi toisin, tähän reissuun valmistautuminen kesti yhden päivän.

Olen itsestäni erittäin ylpeä, elän toista teema-vuotta; tee asioita, joita et ole ennen tehnyt. Ja nyt tämä oli niitä juttuja joita en ole aiemmin tehnyt. Käynyt Pasilassa ja kirjamessuilla ja vielä ihan yksin!

Illalla istuin junassa ja tajusin, etten ollut juurikaan kuvia ottanut. Olin ilmeisesti ollut niin täpinöissäni fiiliksestäni ja kirjoista, että kuvasaldo jäi tosi vähäiseksi.
Antikvariaatti-puoli oli iso ja siellä penkoessa olisi mennyt päivä. Rakastan vanhojen kirjojen tuoksua, kansia ja sitä kun sivuilla näkyy eletty elämä.


Voi mikä tunnelma oli messuilla. Mahtavia ihmiskohtaamisia, keskusteluja ja ennen kaikkea kirjoja. Ensi kerralla otan ehdottomasti mukaan poikani, joka rakastaa kirjoja niin voidaan viettää laatuaikaa yhdessä kirjojen parissa. Ikävä kyllä hän ei nyt mukaani päässyt.
Jereä oli pakko päästä kuuntelemaan ja tuntuu että Linnanahde on saanut kansien väliin mielenkiintoisen ja herkänkin tarinan miehestä, joka on tainnut olla mysteeri tähän asti. Jossain vaiheessa on kyllä tämä Karalahden kirja luettava, ehdottomasti!Messuilta lähti mukaan teetä, joitakin uusia makuyhdistelmiä talvea varten.Ostelin kirjoja. Nämä tässä oli 1-3 €/kpl. Muutaman kirjan ostin lahjaksi, ne pysyy piilossa.Mitä tarvitsee ihminen, jolla on neljä kissaa kotonan ja joka rakastaa yli kaiken näitä vekkulimaisia otuksia? No, tietysti ostin itselleni Kissaterapia-värityskirjan ihan varmuudeksi jos stressi meinaa iskeä!


Aivan mahtava päivä kirjamessuilla. Nyt tiedän mihin varautua ensi vuonna ja mitä ottaa huomioon. Yhtä kokemusta rikkaampana ja nyt aion nauttia viikonlopusta juoden teetä ja lukea!


Kävittekö te kirjamessuilla? Mikä oli siellä parasta?

Mietin, että kun noita kirjoja siunaantuu aina tänne kotiin niin multa loppuu säilytystila. Onko teillä samaa ongelmaa, että hylly, kaappitilat alkaa olla lopussa? Pakko ruveta keksimään jotain...


Rentouttavaa viikonloppua!

2 kommenttia:

 1. Vastailen kysymyksiisi :)

  Kävin kirjamessuilla. Mielestäni parasta oli yleinen tunnelma ja kirjailijoiden haastattelujen kuunteleminen.

  Minulta ei kaappitila lopu, koska en oikeastaan osta kirjoja omaksi. Tykkään käydä kirjastossa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi :)
  Minustakin messuilla oli hyvä tunnelma, innostava. Mä olen sellainen kirja-hamstraaja, vaikka käyn kirjastossakin. Jotenkin mun olo on kotoisa kun kirjoja ympärillä, hassua.

  VastaaPoista

Kiitos vierailustasi! Toivottavasti tulet uudestaan. Aurinkoa päivääsi <3