torstai 16. marraskuuta 2017

Kivien parantava energia

Minua on pikku tytöstä asti kiehtonut ja kiinnostanut kivet. Kun toiset keräili kukkia leikkipuistossa äidille, minä kuljin taskut täynnä pieniä kiviä ja jemmasin kotiin niitä. Nyt aikuisenakin monet varmasti tekee metsässä lenkkejä kasveja ja kukkia katsellen, minä katselen kiviä ja kävellessäni koitan bongailla niitä polkujen reunoilta.Muutama vuosi sitten minua alkoi kovasti kiinnostamaan kivien energiat ja ihmisen energiajärjestelmä eli chakrat. Chakrojemme ja energiajärjestelmämme toimiessa hyvin ja ollessa tasapainossame itsekin olemme tasapainossa ja voimme hyvin. Kun emme ole onnellisia, positiivisia ja tasapainoisia, se vaikuttaa energiajärjestelmäämme ja chakroihimme tai päinvastoin: olomme johtuu juurichakrojen epätasapainosta.

Kehossamme on suuri määrä chakroja, mutta yleensä esim. energiahoidoissa keskitytään seitsemään päächakraan, jotka sijaitsevat selkärangan kohdalla. Chakrat toimivat energian vastaanottajina sekä energian luovuttajina. Kun chakra on tasapainossa energia pääsee kulkemaan sen kautta esteettömästi.


Lyhyesti chakroista:

JUURICHAKRA:

Sijaitsee selkärangan tyvessä (häntäluu). Väri punainen. Tämän chakran hallitsemat alueet: eloon jääminen, terveys, yltäkylläisyys, yhteys maahan, elämässä eteneminen.


SAKRAALICHAKRA

Sijaitsee navan alapuolella. Väri oranssi. Tämä hallitsee yhteyttä muihin ihmisiin, luovuutta, energiaa ja itseluottamusta.


SOLAR PLEXUS

Sijaitsee rintalastan alapuolella olevan pehmeän ruston takana. Väri keltainen. Tämän hallitsemat alueet: fyysinen keskus, henkilökohtainen voima ja tunteet.


SYDÄNCHAKRA

Sijaitsee rinnan keskikohdalla. Värinä vihreä ja vaalenapunainen. Tämä hallitsee rakkautta, turvallisuutta, luottamusta, ihmissuhteita ja seikkailu.


KURKKUCHAKRA

Sijainti kurkun keskellä ja värinä sininen. Tämä hallitsee alueita: kommunikaatio, ilmaisu, vastuullisuus, vapaus ja johtajuus.


OTSACHAKRA

Sijaitsee keskellä otsaa kulmakarvojen alapuolella, värinä indigo. Tämä hallitsee mieltä, ideoita, ajatuksia, unia ja psyykkisiä kykyjä.


KRUUNUCHAKRA

Sijaitsee päälaella ja värinä violetti. Tämän hallitsemat alueet: henkisyys, tietoisuus, yhteys maailmankaikkeuteen, mielikuvitus ja optimismi.


Jokaisella chakralla on oma värinsä, joka tarkoittaa sitä, että sen väriset kivet ns. kiviperheet auttavat parhaiten energioidensa puolesta kyseistä chakraa. Jokaisella kiviperheellä on tiettyjä ominaisuuksia esim. oranssit kivet lisäävät toivoa ja auttavat paremman itseluottamuksen rakentamisessa ja kehoittavat kantajaansa tarttumaan uusiin haasteisiin.

*KIVET VAIKUTTAVAT CHAKROJEN HALLITSEMIIN TOIMINTOIHIN PUHDISTAVASTI JA VAHVISTAVASTI.
Itse jos tunnen että olen saamaton ja iloton niin saatan ottaa keltaisen sitriinikiven taskuuni päiväksi tai pitää sitä töissä työpöydällä, jotta saisin energioitani tasapainoon. Joskus saatan pitää riipusta, jossa on sopiva kivi tai muita koruja.

Kiviä mulla on kotona olohuoneessa ja makuuhuoneessa. Kun kivet on ahkerassa käytössä niin niitä täytyy tietysti myös aika ajoin putsata ja ns. ladata uudestaan jotta niihin kertyneet huonot energiat eivät häiritse käyttöä.

Tämä aihealue on laaja ja mielenkiintoinen, mutta ajattelin hiukan tästä kertoa jos jotain muutakin kivet ja niiden parantavat energiat kiinnostaa niin voin suositella lukemaan muutaman kirjan jotka olen kirjastosta lainannut.


Kati Tarma: Kivien parantava voima

Sari McGlinn: Pieni kivikirja
Sarilla on Helsingissä Kalevankatu 9 ihana kiviliike Somsola, jossa syksyllä kävin. Siellä oli aivan ihana tunnelma ja mahtava henkilökunta. Somsolan nettisivuilta löytyy vaikka mitä oikein kattavasti.


Liz Simpson: Parantavat kivet

Omasta mielestä kaikkein selkein ja sisällöltään kattavin on Philip Permuttin kirja Kivien parantava voima. Tässä on oikein hyvät ja kauniit kuvat kivistä, joten niitäkin on helppo tunnistaa.
Mä löydän luonnonvoimista ja luonnon hengistä jotain joka on saanut mut kantamaan kiviä mukanani polven korkuisesta asti. Jotain maagista energiaa niissä on.

Energian täyteistä viikkoa!

4 kommenttia:

 1. Olipas siinä mielenkiintoista ja jännää luettavaa! Oltiin muutama vuosi sitten lapissa ja siellä tuli kyllä paljon katseltua kiviä..energia kaikissa muodoissa on oikein oiva lisä näille marraskuun harmaille, ankeille sateille:) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä aihe on mielenkiintoinen ja innostun näistä kivijutuista aina :)
   Ja totta, energialisä näille pimeille päiville on vaan hyväksi.
   Kivaa viikonloppua sinulle :)

   Poista
 2. ihan mahtavaa että löysin sun blogin <3 nämä asiat kiehtoo niin kovin itseänikin...olen myös innostunut ja ostanutkin kiviä, mutta vielä huonosti niitä käyttänyt päivittäin. Olen puolivuotta opiskellut energiahoitoa joten muuten on tullut kyllä sitten putsailtua ja energisoitua chakroja ja eron kyllä huomaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit <3 Itse oikeastaan viimeiset puoli vuotta aktiivisemmin kivien energioihin tutustunut ja on kyllä niin mielenkiintoinen aihe, että opittavaa paljon. Kivien kanssa mietiskely tällä hetkellä minulla ajankohtaista kun jotenkin rauhaton olotila minulla koko ajan. Mutta kyllä eron huomaa kun on kivien kanssa puuhaillut! :)

   Poista

Kiitos vierailustasi! Toivottavasti tulet uudestaan. Aurinkoa päivääsi <3